Biografie

Fernanda Hulman-Bijker (1965) is geboren in Haarlem maar opgegroeid op het platteland van Overijssel. Vanaf 1987 woont zij in Ermelo. Al van jongs af aan was Fernanda altijd aan het tekenen. In de jaren 90 is zij serieus begonnen met schilderen, eerst aquarel, vervolgens acryl en de laatste jaren voornamelijk olieverf. Ooit is ze begonnen bij de Volksuniversiteit en daarna heeft zij nog verschillende cursussen en opleidingen gevolgd, waaronder Vrije Academie. De laatste opleiding die zij gevolgd heeft is bij Academie Renshof. Hier heeft Fernanda een driejarige opleiding gevolgd, één van de weinige academies waar nog les gegeven wordt in 17e eeuwse technieken, hier is ze zelf het meest enthousiast over. Er wordt een techniek aangeleerd zoals de oude meesters dat deden. Een schilderij wordt eerst  geschilderd in licht/donker, daarna wordt er pas kleur opgezet. De ondergrond blijft   meespelen in het uiteindelijke resultaat. De schilderijen zijn geschilderd met oud-hollandse olieverven, dit heeft haar voorkeur, vanwege de kleurintensiteit, te bereiken zachtheid en effecten.

Favoriete onderwerpen zijn schapen en herten, haar inspiratie haalt zij uit foto’s uit boeken, kranten en natuurlijk de natuur zelf, wat niet zo vreemd is wonende aan de rand van landgoed Oud Groevenbeek. 

 

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

07.01 | 09:24

Dag Bep, ik woon in Ermelo en geef alleen losse workshops bij Dat, Drink & Paint, maar zou ook een hele dag kunnen en dan alleen bijv. dieren.
Mvg Fernanda

...
06.01 | 11:20

Geef je ook les en wil weten of je ver woont
We hebben namelijk een schilders clubje
Maar als het te ver is dan is dat niet mogelijk

...
29.12 | 10:39

Goedemorgen, dat zou kunnen hoor! Als u mij een scherpe foto kunt sturen naar fernandahulman@hotmail.com dan kan ik het beoordelen en een prijsopgave doen. Mvg

...
28.12 | 20:31

Goedeavond
Maakt u een schilderij van paarden ook
Ik heb twee paarden en zou dan ook graag mijn twee dochters op de schilderij willen, zou dat mogelijk ?

...
Je vindt deze pagina leuk